De meesten van ons weten al hoe belangrijk waterzuiveraars zijn. Niemand wil water drinken dat verontreinigd is met lood, plastic of andere stoffen.

Waterzuiveraars, of in ieder geval drinkwater, zijn een noodzaak voor elk huis.

Durlem : Waterontharders

Waterontharding is de filtratie en verwijdering van magnesium, calcium en andere metalen. Dit is het proces waarbij hard water wordt omgezet in vers water.

Er zijn verschillende voordelen aan een wateronthardersysteem. Hoewel ze misschien frivool lijken, doen deze systemen eigenlijk uitstekende investeringen.

Durlem : Hard water

Verontreinigingen zoals lood en plastic komen gemakkelijk terecht in het leidingwater in België en Frankrijk. Het is ook natuurlijk dat mineralen ook hun weg vinden in ons water.

Het verschil is dat deze mineralen gunstig zijn voor ons en geen kwaad doen als we ze consumeren.
Het water van meren en rivieren bevat bijna altijd minerale sporen. Het komt vaak voor dat magnesium, calcium en zink in leidingwater voorkomen, vooral als we in de buurt van waterlichamen leven.

Soms zijn deze mineralen in ons water te vinden op hoge niveaus, wat een ravage kan aanrichten in onze huizen.

Het is een accumulatie van calcium en magnesiumcarbonaten die leidt tot accumulatie. Deze ophoping vormt uiteindelijk krijt en kalksteen. Als het harde water niet wordt behandeld, kan deze kalksteen en krijt zich goed buiten uw leidingen vormen.

Durlem : Hoe werkt een waterontharder?

Zout- en zoutvrije wateronthardingssystemen zijn aangesloten op de watervoorziening van een huis.

Waterontharders behandelen traditioneel hard water door toevoeging van natrium. Zout vermindert de ophoping van tandsteen, ook wel bekend als kalkaanslag. De negatieve lading van het natriumion trekt calcium- en magnesiumionen aan en elimineert deze.

Zoutverzachters worden vaak gebruikt voor de behandeling van ernstige gevallen van hard water.

Voor harde waterkoffers die gemakkelijk te behandelen zijn, hebben zoutvrije waterontharders steeds meer de voorkeur omdat ze hard water behandelen en verwijderen met behulp van magnetische of elektrische stromen.

Zoutvrije systemen resulteren niet in de ophoping van natrium en chemicaliën in openbaar water. Ze worden ook als milieuvriendelijker beschouwd omdat ze geen elektriciteit nodig hebben.