Durlem: Onderhoud en bescherming van waterontharders

Durlem: Onderhoud van waterontharders in België

Bij elk Durlem apparaat wordt er een voorstel tot onderhoudscontract bijgeleverd.

De Durlem ontharder wordt geleverd met 2 tot 3 jaar fabrieksgarantie (afhankelijk van het model), waarbij uw aankoopfactuur de referentiedatum is, inclusief onderdelen, arbeid en reiskosten. Het moet echter jaarlijks worden onderhouden om het in perfecte staat te houden.

Het onderhouds en servicecontract Protect Onderhoud garandeert de duurzaamheid van uw installatie en garandeert een goede werking van uw apparatuur.

Met dit contract komt onze technische onderhoudsdienst van Durlem© eenmaal per jaar de goede werking van uw apparatuur controleren en de geplande werkzaamheden uitvoeren.

Indien er voor een mogelijk probleem een extra tussenkomst nodig zou zijn worden er geen verplaatsingskosten aangerekend aan de contracthouder. Enkel de te vervangen onderdelen worden dan aangerekend. ( indien buiten de garantieperiode)

  • Bescherm het onderhoudscontract voor het volledige gamma ontharders > Zie meer
  • Vergelijk het onderhoudscontract voor het volledige gamma ontharders  > Zie meer
  • Onderhoudscontract voor de series Vx,Vslim,Vpro,DR en Veasy > Zie meer
  • Protect 7 Vi mini / maxi > Zie meer
  • Durlem Protect Contract > Zie meer

Waarom uw ontharder onderhouden?

Het onderhoud van uw ontharder is noodzakelijk voor de goede werking ervan.
Een controle van uw installatie met een frequentie van één keer per jaar is voldoende om de goede werking en conformiteit ervan te garanderen en de levensduur te verlengen.

Dit voorkomt de extra kosten en uitgaven die gepaard gaan met een gebrek aan onderhoud of zelfs geen onderhoud.


Criteria die moeten worden gecontroleerd op een waterontharder

De harsen tijdens de regeneratie worden met hard water gespoeld en veroorzaken langdurige kalkafzetting van de magneetklep als deze niet goed wordt onderhouden. Dit kan op de lange termijn leiden tot verstopping van de klep en een continue stroom naar het riool, wat leidt tot overconsumptie van water.

Dit apparaat behandelt  uw drinkwater, dus het vereist hygiëne. Het reinigen van de filters is belangrijk en essentieel om ervoor te zorgen dat het water schoon blijft. Ongereinigde injectorfilters kunnen leiden tot verstopping van de injectoren en een gebrekkige werking van het apparaat.

Het reinigen van het zoutvat  is belangrijk om de vorming van zoutklonters te voorkomen die een goede voorbereiding van het pekelmengsel verhinderen hetgeen kan leiden tot de gebrekkige werking van het apparaat.

Een controle van de goede werking van de ontharder en de correcte afregeling  van de waterhardheidsparameters is noodzakelijk om het hele jaar door een optimale waterkwaliteit te garanderen.