Het water dat in uw huis en openbare gebouwen stroomt, heeft verschillende hardheden, afhankelijk van de calciumcarbonaatconcentratie. Water met minder dan 60 mg/L calciumcarbonaat wordt als zacht beschouwd, 61-120 mg/L is matig hard, 121-180 mg/L is hard en meer dan 180 mg/L wordt als zeer hard beschouwd. De getallen kunnen niet veel betekenen als je de effecten van hard water niet kent.

Durlem : Is hard water drinkbaar?

Het drinken van hard water is over het algemeen veilig. In feite kan het zelfs gunstig zijn voor uw gezondheid. De voordelen van hard water zijn onder andere het voorzien in uw voedingsbehoeften aan essentiële mineralen, zoals calcium en magnesium. Andere mogelijke gezondheidseffecten van hard water worden in verband gebracht met een daling van de mortaliteit als gevolg van hart- en vaatziekten. Hoewel het drinken van hard water een aantal voordelen kan hebben, is het misschien beter om over te schakelen op vers water. Het heeft nog veel meer voordelen, niet alleen in termen van verbruik, maar ook in termen van vers water, de leidingen waar het doorheen stroomt, je haar en zelfs je huid.

Durlem : Hoe beïnvloedt hard water het lichaam?

Hoewel hard water veilig kan worden ingenomen, is het effect van hard water op haar, huid en de buitenkant van het lichaam een ander verhaal. Douchen met hard water kan “harde waterhuid” en “hard haar” veroorzaken – waar water vocht kan verminderen en een film achterlaat, waardoor beide minder schoon aanvoelen. Dit kan roos in je haar veroorzaken en irritatie en droge huidproblemen zoals eczeem veroorzaken.

Durlem : Hoe is een huis bestand tegen hard water?

Hard water heeft een meer negatieve invloed op uw huishoudelijke apparaten. Bij het wassen van kleding kan hard water een snellere degradatie van de stof van het kledingstuk veroorzaken. Bovendien kan hard water in de vaatwasser vlekken op het vaatwerk achterlaten. Wat uw waterleidingen betreft, kan hard water ervoor zorgen dat mineralen zich ophopen in uw leidingen en deze uiteindelijk verstoppen. U kunt ook roest of opbouw zien op de kranen en douchekoppen van uw wastafel.

Een oplossing vinden met Durlem

Nu u de voor- en nadelen kent, kunt u zelf bepalen wat voor soort water u meer in uw leven wilt hebben. Durlem kan u helpen de juiste balans te vinden door uw water te analyseren en u een passende oplossing aan te bieden. Een compleet wateronthardingssysteem voor huishoudelijk gebruik kan helpen de negatieve effecten van hard water te corrigeren. En hoewel u uw dagelijkse dosis calcium en magnesium in hard water kunt krijgen, kan het potentieel contaminanten bevatten, waaronder een wateronthardingssysteem.

kon van de hand worden gedaan. U kunt hard water behandelen met een compleet wateronthardingssysteem voor huishoudelijk gebruik, dat zorgt voor beter water voor uw huis en gezondheid.