Zoet water kan uw huis op meer dan één manier helpen. Het kan de levensduur van uw apparaten verlengen, de smaak van uw voedsel verbeteren en u geld besparen in de tijd. Wanneer u investeert in een waterontharder of een filtratiesysteem, bespaart u zich vuile vaat, defecte apparatuur en smaakloos voedsel. Ontdek de voordelen van vers water en leer hoe u harde watervlekken voorgoed kunt verwijderen.

Durlem : Bescherm uw apparaten

De meeste apparaten in uw huis hebben waarschijnlijk water nodig om te kunnen werken. Denk hierbij aan vaatwassers, wasmachines, airconditioners en koelkasten. Met vers water kunnen uw apparaten gezond blijven. Maar met hard water kun je meer kwaad dan goed doen. Als er hard water door uw leidingen stroomt, kan dit bij verhitting calcium- en magnesiumaccumulatie veroorzaken. Voor uw huishoudapparaten betekent dit grote inefficiënties. Huishoudelijke apparaten hebben meer water nodig om hun werk te kunnen doen, wat u meer kost. Bovendien kunnen accumulaties corrosie veroorzaken, wat de levensduur van de apparaten kan verkorten.

Durlem : Betere smaak van thuis gekookt voedsel

Een van de gemakkelijkste manieren om hard water te detecteren is door middel van smaak. Magnesium kan leidingwater een metaalachtige of bittere smaak geven, terwijl calcium het een melkachtige smaak kan geven. Wanneer hard water wordt gebruikt om te koken, kan het een vieze smaak achterlaten op uw rijst, pasta en aardappelen. Hard water kan ook de chemische samenstelling van voedsel veranderen, waardoor het moeilijk is om te koken. Dit geldt vooral voor voedingsmiddelen die pectine bevatten – een zetmeel dat van nature aanwezig is in de celwanden van veel fruit, groenten en peulvruchten. Wanneer gekookt in hard water, kan pectine bevattend voedsel zoals bonen nooit zachter worden, zelfs als ze urenlang geweekt en gekookt worden. Met een filter zoals het Durlem-waterfiltersysteem kunt u onzuiverheden in uw kookwater verminderen en deze obstakels beter overwinnen. In feite kan het zelfs de smaak van uw gerechten verbeteren door de natuurlijke smaken van het voedsel te laten schitteren.

 

Durlem : Minder onderhoud en reiniging

Wanneer u uw vaatwasser laadt, verwacht u dat uw vaatwerk er schoon uitziet. Helaas kan hard water resten achterlaten in serviesgoed en kleding (ook wel “zeepschuim” genoemd). Op serviesgoed en kleding kunt u vlekken opmerken. In douches en wastafels is een dun laagje folie te zien. Dit zijn allemaal tekenen van hard water in huis. Met vers water kunnen huishoudelijke apparaten een schoner en zachter resultaat bieden voor uw persoonlijke bezittingen. Nog beter, u kunt minder tijd besteden aan schoonmaken en minder geld besteden aan het vullen van uw zeepdispenser.